Trainer van de maand blogt: Het Brabants kwartiertje!

Ik ben niet te laat, dit is het Brabants kwartiertje!

jaap germans

Jaap Germans

De trainers van Pink Elephant Education hebben drukke schema’s en geven veel trainingen in de week. Tijdens deze dagen maken zij veel mee. Iedere maand zal een trainer van Pink een opvallende ervaring delen in een blog. Vandaag verteld Jaap Germans over zijn ervaring met laatkomers… op z’n Brabants!

Management by Exception

Vandaag de dag heeft eigenlijk niemand meer tijd over, alles zit volgepland en alles moet het liefste tegelijk! De wegen zijn vol, in de spits, buiten de spits… het maakt niet meer uit. Op tijd komen wordt daardoor een hele opgave… een kwartiertje eerder opstaan heeft bijna geen nut meer.

Tijdens mijn trainingen hebben we altijd een voorstel rondje en bespreken we waar we vandaan komen. De meeste cursisten komen van ver, bijvoorbeeld uit Brabant, net als ik…

Een van de dingen die tijdens de training naar voren kwam is dat het werken met heldere afspraken fijn werkt. Dus ik roep dan altijd hardop: ‘als je te laat bent voor een afspraak dan is het wel zo netjes dat je even belt’. Ik vind dat heel logisch, maar het moet toch altijd even genoemd worden… Binnen PRINCE2® praten we dan over toleranties en Management by Exception…

Het werkt heel goed, want de volgende dag belt iemand die in de file staat keurig op om aan te geven dat hij wat later is. Het werkt altijd… tot de laatste keer… De starttijd is 09:00 uur en 1 cursist was er om 09:10 nog niet. Toen hij binnen kwam om 09:12 werd hij direct door de groep aangesproken op zijn verantwoordelijkheid en waarom hij niet gebeld had… De cursist keek mijn ietwat samenzweerderig aan en zei: ‘ ik ben niet te laat, ik ben op tijd, vraag maar aan de trainer, dat is heel normaal voor ons Brabanders, dit is namelijk het Brabants kwartiertje!’.

Sindsdien stem ik mijn belerende praatje over op tijd komen af op de cursisten… zitten er Brabanders in de groep? Dan kan ik de telefoontjes wel vergeten…

 

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail