Sint is weer in het land… Ook in de IT!

Sint is weer in het land… Ook in de IT… En dat merken we allemaal!

Je kunt er niet omheen. Ook niet op de werkvloer. Je voelt het aan alles… wat is er nou precies aan de hand? Ah ja, hij is weer in het land. En ondanks het feit dat het een kinderfeest is merk ik dat het bij volwassenen ook van invloed is. Want het zijn niet alleen de schoentjes in de gang bij de receptie van de organisatie; het zijn niet alleen de rijmgrapjes die iedereen te pas en te onpas maakt; het zijn niet alleen de pepernoten die we allemaal weer volop eten… Het is de december koorts die binnenvaart met de komst van Sinterklaas en weer wegbrand met het weggooien van de kerstboom op 1 januari.

De maanden waarin we het allemaal moeten waarmaken. Sluiten we het jaar goed af of wordt de eindejaarsspeech meer een toespraak van een voetbal coach die zijn team wil redden van de 4 nul achterstand. Het is nog even knallen voordat we letterlijk het jaar uitknallen. Met de komst van Sinterklaas weten we allemaal… we hebben nog maar even!

Maar hoe sluit je die laatste maanden goed af? Hier 3 tips om met een gerust hart aan het kerstdiner te zitten.

Speel voor Sint: focus op je eigen target

Wat zijn de doelen die jij zelf moet halen dit jaar? Gaat dit nog lukken voor de kerst? Wat moet je nog doen om dit te bereiken? Is er nog een training die je dit jaar wilde volgen? Houd de projecten en alle dagelijkse werkzaamheden goed in de gaten en besteed hier genoeg aandacht aan, maar zorg dat je de dingen die echt voor de kerst moeten gebeuren nu prioriteit hebben. Je wilt straks goed het nieuwe jaar in, met een opgeruimde to-do lijst.

Maak lijstjes (geen verlanglijstjes)

Voordat zo’n lijstje is opgeruimd, gaat er vaak een heel lang en warrig lijstje aan vooraf. Schrijf dingen op. Even niet in Word, maar juist een echt lijstje zodat je het voor je hebt. Streep je acties door, vul het aan, zorg dat je goed voor ogen hebt wat je nog moet doen.

Sluit aan bij alle meetings, ook buiten werktijd

De meetings in november en december hebben vaak net een iets officiëler tintje en vaak wordt daar al informatie gegeven over het komende jaar. Waar je in de zomermaanden nog wel eens een meeting of borrel kan afslaan is het nu belangrijk om aan te sluiten bij alle meetings. Even een extra tandje erbij om alle informatie te vergaren die er voor handen is. Zo ben je up-to-date en kan je goed inspelen op eventuele veranderingen in de organisatie of het werkveld.

Dus knallen! Aan de slag en vol mee in de Sinterklaas, Kerst en eindejaars-vibe!

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail