Programma Cloud Xperience

19 september: CloudXperience kennisdag!

Cloud Computing. We hebben er al veel over gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Hoe is de techniek achter Cloud Computing opgebouwd en welke voordelen en risico’s zijn er nu werkelijk verbonden aan Cloud Computing?

Op 19 september staat de Nobel Cloud Xperience in het teken van kennisoverdracht. Deze dag is bedoeld voor iedereen die inhoudelijk meer wil weten over Cloud Computing. Niet alleen kennis op hoofdlijnen, maar juist ook verdieping en specialistisch – Kom naar de Nobel Cloud Xperience: Beyond Knowledge…

Voor wie is de Cloud Xperience Kennisdag?

De Cloud Xperience Kennisdag is voor iedereen die inhoudelijk meer wil
weten over het onderwerp Cloud Computing. Iedereen die zichzelf tot de
doelgroep van ‘IT Professionals’ rekent is dan ook meer dan welkom:

  • IT Professionals
  • Functioneel- en Applicatiebeheerders
  • Service Managers en Service Level Managers
  • Project- en Programmamanagers
  • Service Desk Support

Keynote Speaker: Hans Appel

Hans AppelHans Appel is expert op het gebied van technologie, innovatie en marketing. Hij is al al meer dan 40 jaar actief in de automatisering, werkte o.a. bij Apple Computers en was Chief Technology Officer bij Sun Microsystems. De laatste dertien jaar werkte Appel als Chief Technology Officer bij Sun Microsystems Nederland B.V. Bovendien was hij lid van het z.g. “Sun Vision Council”. Sun is een van de weinige IT-bedrijven waar het ontwerp van silicon tot eindproduct nog binnen dezelfde onderneming plaatsvindt. Sinds 2009 is zijn dienstverband met Sun beëindigd en kan hij zich helemaal inzetten voor de Hanzehogeschool University of Applied Sciences Groningen, waar hij in 2005 werd aangesteld als Lector.

Keynote Speaker: Alexander Klöpping

Alexander KloppingAlexander Klöpping (1987) is een spraakzame nerd van de nieuwe generatie. Eentje van het type dat uitsluitend fietst met Google Maps, boeken leest op zijn telefoon en te allen tijde minimaal vijf gadgets met zich meesleept. Alexander is een ster in het signaleren van trends op het web en de technologie. 24/7 ingeplugd en overal als eerste bij. Hij runt een succesvolle online gadgetwinkel, blogt over internet hypes, schrijft columns over internettrends en schuift wekelijks als vaste gast aan bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait door. Daarnaast adviseert hij bedrijven en politieke partijen hoe te overleven op internet en geeft hij hier lezingen over.

Alexander is op dit moment student, internetjournalist, internetondernemer en adviseert over nieuwe tech-, web- e communicatietrends. Hij verleende zijn diensten aan De Wereld Draait Door, nrc. next, Nu.nl, Vrij Nederland, TEDxAmsterdam, BKB, Emerce en de KRO. Hij spreekt met veel enthousiasme over trends met betrekking tot technologie, gadgets, entertainmentconsumptie, marketingcampagnes, politieke campagnes en ondernemerschap.

Break-out sessies (ochtend):

1. Cloud Technologie

In deze break-out sessie gaat het om de essentiële concepten en terminologie van Cloud Computing in samenhang met de voordelen, nadelen en de impact van de beslissing om op Cloud Computing over te gaan. Deze workshop is dan ook bedoeld als fundamentele basiskennis voor iedereen die overweegt over te stappen op Cloud Computing. Een goed begrip over de onderliggende technologie is dan ook een eerste stap.

2. Cloud Architectuur

De workshop Cloud Architectuur gaat in op de gevolgen die Cloud Technologie meebrengt voor het ontwerpen van IT architecturen. Aan de hand van de fundamentele cloud technologie concepten zal worden besproken wat de impact is op uw huidige en toekomstige IT architectuur. Met welke veranderingen gaat u te maken krijgen en wat is de impact van deze veranderingen op de keuzes die u in de toekomst moet gaan maken? Deze workshop is voor de IT architecten van de toekomst.

3. Cloud Governance

De opkomst van Cloud Computing brengt compleet nieuwe vraagstukken mee over de aansturing en governance van uw IT organisatie. Het centrale vraagstuk: hoe blijf u ‘in control’ over uw data. Met welke wet- en regelgeving krijgt u te maken? Wie is waar verantwoordelijk voor? In deze workshop wordt besproken wat u en uw organisatie kunnen doen om het Governance vraagstuk goed in te vullen.

4. Cloud Security

Het Security vraagstuk is een veel gehoord onderwerp als het gaat om Cloud Computing. Maar welke risico’s loopt u nu werkelijk? Deze workshop gaat in op zowel de technische als menselijke IT bedreigingen die komen kijken bij Cloud Computing. Daarnaast wordt besproken welke technieken er bestaan om deze risico’s af te wenden of te beheersen. Na het volgen van deze workshop bent u in staat om inhoudelijk mee te praten over informatiebeveiliging en security vraagstukken in cloud omgevingen.

Break-out sessies (middag):

5. Cloud en Service Management

Wat is de impact van Cloud Computing op mijn Service Management organisatie? Dat is de centrale vraag in deze workshop. Veel IT organisaties zijn de afgelopen 20 jaar bezig geweest met het invoeren van processen en het verbeteren van IT Services. Met Cloud Computing is deze organisatie ineens een stuk minder ‘beheersbaar’ geworden. Is het nog mogelijk om overal ‘changes’ door te voeren? Deze workshop gaat in op de vragen die Cloud Computing met zich meebrengt.

6. Agile en SCRUM

Agile en SCRUM. Twee woorden die we regelmatig tegenkomen, maar wat betekenen ze precies? Deze workshop behandelt de fundamentele concepten van Agile en SCRUM en gaat in op de mogelijkheden die Cloud Computing biedt voor deze twee ontwikkelvormen. De transititie naar Cloud betekent schaalbaarheid in capaciteit. Dit betekent dat er mogelijkheden ontstaan om op een nieuwe innovatieve wijze IT producten en Services te gaan ontwikkelen.

7. Green Clouds

Het thema Green IT is niet meer weg te denken uit moderne IT organisaties. Het wordt steeds makkelijker om de ‘carbon footprint’ van uw IT organisatie te meten en processen in te richten om uw impact op de natuur zo veel mogelijk te beperken. Hoe past Cloud computing echter in deze context? Deze workshop gaat in op de relatie tussen Cloud Computing en Green IT.

8. Cloud en ISO 27000

De Code voor Informatiebeveiliging, generiek aangeduid als de ISO 27000 bestaat uit twee delen: een norm (NEN ISO 27001) en een ‘code of practice’ (NEN ISO 27002). Certificering gebeurt tegen de norm, de ‘code of practice’ geeft handreikingen voor de implementatie van maatregelen in de organisatie. Wat is de impact van Cloud Computing op informatiebeveiliging en specifiek in relatie tot de ISO 27000 norm? In deze workshop wordt ingegaan op informatiebeveiligingsprocessen in de cloud.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail