Referentie Apollo 13

Cultuurprogramma Schiphol

Pink Elephant is in opdracht van Schiphol Group begonnen met een cultuurprogramma voor de medewerkers van Schiphol. Het cultuurprogramma werd gedaan aan de hand van een aantal Apollo 13 Games op de inspirerende plekken van Schiphol: zo zijn er sessies geweest in het Schiphol Space Center en de voormalige luchtverkeerstoren van het vliegveld.

Het doel van deze sessies was om alle medewerkers bewust te maken van de door te voeren cultuurveranderingen binnen de IT organisatie van Schiphol. Door samen te werken, procesmatig te denken en problemen op te lossen, zijn verschillende problemen aan het licht gekomen die gebruikt zijn voor de inrichting van de nieuwe organisatie.

“De Apollo 13 Simulaties waren een zeer effectief middel om het cultuurprogramma van Schiphol bij alle medewerkers bij te brengen. Met name de evaluaties van de games hebben een enorme input gegenereerd voor het realiseren van een nieuwe koers in onze IT organisatie.”
Peter Lakenman, IT Directeur Schiphol Group

Na afloop van de in totaal acht sessies zijn de resultaten geëvalueerd door Paul Wilkinson, oud-Pinker en bedenker van de Apollo 13 Game. Deze evaluatie is vervolgens aan het Management van Schiphol gepresenteerd en is gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuwe IT Strategie.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail
  • Nieuwsbrief
  • ‘Cybersecurity regained: preparing to face cyber attacks’ is the name of a recent EY Cybersecurity survey. 41 Cybersecurity consultants got together at to take part in the Oceans 99 business
  • Referenties
Scroll

Heb jij ook een prettige trainingservaring opgedaan bij Pink Elephant en wil je deze delen?