Kerstspanning of kerststress?

Kerstspanning op de werkvloer

De kerstborrel, de kerstkaart, het kerstpakket, het kerstdiner en in ons geval… de zenuwen of we ook dit jaar ‘Beste opleider van het jaar’ worden. Het zijn altijd andere dagen dan de rest van het jaar.

Ga jij nog weg met kerst?

Een aantal vragen heb ik veel langs horen komen deze dagen, vooral deze: ‘ga je nog weg met kerst?’, ‘waar vier jij de kerstdagen?’, ‘moet je zelf aan de bak of wordt er gekookt met kerst?’, ‘ben jij er ook zo aan toe?’. En nee, met een simpele ‘ja’ of ‘nee’ of ‘ik haal misschien wel Chinees’ kom je niet weg.

Maar wat is het toch. Die kerstspanning. En wat voor invloed heeft het op ons werk? Hoe ervaar je bijvoorbeeld een training in de laatste week voor kerst. Ga je nog even vol gas je training in of loop je er toch een beetje de kantjes vanaf onder het motto ‘het is toch bijna kerst’…

Mijn ervaring is vooral dat de meesten toch iets drukker zijn dan normaal. Targets moeten nog gehaald worden, nieuwe targets, SLA’s en KPI’s worden bepaald en besproken. De planning voor het komende kwartaal staat open op je scherm en ondertussen schalt Last Christmas door de radio speaker en betrap jezelf op mee-neuriën.

Beste opleider van het jaar?

Zoals ik in mijn eerst zin al schreef, wij zijn vandaag vooral heel erg benieuwd of we in de prijzen vallen. We weten al dat we in de top 2 zitten. Dat maakt het nog spannender. Zo spannend dat ik misschien nog wel liever in de top 3 had gezeten. Een collega zei al ‘oh we halen het echt wel hoor!’ … Iets waar ik oprecht van hoopte dat ‘ze’ het niet gehoord hadden. Niet te overmoedig. Vooral niet hardop uitspreken. Vooral dat heel hard denken maar het daar ook bij laten.

Kerstspanning? Ik kan er iets mee in het schrijven van een blog. Dingen van je afschrijven schijnt vaak te werken. Ik zeg dus niet hardop dat we natuurlijk wel gaan winnen, ik schrijf erover in de hoop dat het een beetje helpt. Mijn vraag dus via deze weg, wil je voor ons duimen? Als we dan ook echt de ‘Beste opleider van het jaar’ worden laat ik dat uiteraard weten! Is dat wat jou misschien over de streep trekt om toch een opleiding bij ons te doen in het nieuwe jaar? Kijk dan hier voor het volledige aanbod.

En dan nu… duimen!

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail