Problem Management

Problem Management

Een problem is een onbekende oorzaak van één of meer incidenten. Het proces problem management gaat op een gestructureerde wijze om met bundelen van incidenten, en het proactief voorkomen van een problem. Tot de doelstelling van problem management behoren onder andere:

  • Het voorkomen dat incidenten en resulterende problems zich voordoen en het elimineren van herhaling van incidenten.
  • Het minimaliseren van de impact van incidenten die niet voorkomen kunnen worden.

 

Known Error

Een known error is een problem dat een gedocumenteerde onderliggende oorzaak en workaround heeft. Zodra de de diagnose compleet is, en vooral als de workaround gevonden is, dient een known error-record in de Known Error Datatabase (KED) aangemaakt te worden. Als zich dan nieuwe incidenten voordoen, kunnen deze met behulp van de KED geïdentificeerd worden, en kan de service sneller hersteld worden.

Soms kan het handig zijn al in een vroeg stadium een known error-record aan te maken. Bijvoorbeeld alleen ter informatie (zelfs als de diagnose nog niet compleet is) of als er nog geen workaround gevonden is. Op deze manier kan snel beoordeeld worden of een nieuw incident gekoppeld is aan een bestaand problem.

Oplossingen voor Problems

Een oplossing is een actie om de onderliggende oorzaak van een incident of problem weg te nemen of om een workaround te implementeren. Zodra een oplossing is gevonden, dient deze toegepast te worden om het probleem te herstellen. Bij de implementatie moet wel rekening gehouden worden met bepaalde veiligheidsmaatregelen (change management proces) die ervoor zorgen dat de oplossing geen andere moeilijkheden veroorzaakt.

Als een wijziging (change) nodig is, dienst een RFC ter goedkeuring ingediend te worden voordat de oplossing toegepast wordt. Om snellere diagnose en oplossing van incidenten en problems toe te staan, moet daarnaast alle opgedane kennis vastgelegd worden in de Known Error Database (KED).

Certificering voor Problem Management Analyst

Ontwikkeld om tegemoet te komen aan de marktvraag naar praktische, gerichte kwalificaties, helpt onze Problem Analyst Role-Based Qualification, gebaseerd op het ITIL®-kader, u te begrijpen hoe u kunt voorkomen dat zich problemen en daaruit voortvloeiende incidenten voordoen, hoe u terugkerende incidenten kunt verhinderen en hoe u de impact kunt verkleinen van incidenten die niet voorkomen kunnen worden, terwijl u tegelijkertijd een erkende certificering behaalt.

De kwalificatie biedt gedetailleerde, praktische kennis gebaseerd op goede werkwijzen in de bedrijfstak die de kandidaat in zijn of haar werkomgeving kan toepassen. De cursus en examens zijn ontwikkeld door itSMF-UK bedrijfstak deskundigen en zijn beschikbaar via ons internationale netwerk van geaccrediteerde trainingsorganisaties.

De certificering voor Problem Analyst zorgt er mede voor dat de beschikbaarheid en de kwaliteit van ICT-dienstverlening wordt vergroot. Als incidenten worden opgelost, wordt er informatie over de oplossing schriftelijk vastgelegd. Deze informatie wordt gebruikt om de tijd te verkorten die voor oplossingen nodig is en om duurzame oplossingen te vinden, wat het aantal incidenten reduceert en de tijd die het kost om ze op te lossen. Dit leidt tot minder verloren tijd en minder verstoring van de voor de onderneming kritische systemen.

APMG Problem Analyst

De kwalificatie Problem Analyst maakt onderdeel uit van een reeks op rollen gebaseerde kwalificaties die door APMG-International™ samen met itSMF werden ontwikkeld. De reeks sluit naadloos aan bij het Skills Framework for the Information Age (SFIA) dat gaat over de kerncompetenties van individuen in rollen.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail
  • Nieuwsbrief
  • ‘Cybersecurity regained: preparing to face cyber attacks’ is the name of a recent EY Cybersecurity survey. 41 Cybersecurity consultants got together at to take part in the Oceans 99 business
  • Referenties
Scroll

Heb jij ook een prettige trainingservaring opgedaan bij Pink Elephant en wil je deze delen?