PRINCE2® Training

Veranderingen in de maatschappij, business en IT worden ingrijpender en volgen elkaar steeds sneller op. Bedrijven willen de ‘lead time to market’ van nieuwe producten verkorten, nemen deel aan fusies en overnames, en globaliseren. Het is de praktijk van alledag geworden. Om hierin succesvol te zijn moeten organisaties hun baken sneller kunnen verzetten. De veranderingen die worden ingezet kunnen bestaan uit technische migraties, maar ook uit volledige transformaties. In dat laatste geval verandert zowel de techniek, de inrichting van bedrijfsprocessen als de bedrijfscultuur.

Om deze transformaties door te voeren, worden programma’s gestart in de vorm van een verzameling projecten. In de praktijk mislukken echter veel van die projecten of blijken de resultaten al niet meer relevant te zijn o het moment dat de projecten worden afgerond. Om dat te voorkomen is het noodzakelijk om de toegevoegde waarde van een project voor de organisatie, de veranderende omgeving en risico’s continu in de gaten te blijven houden.

PRINCE2® Training en Certificering

PRINCE2® is een gestructureerde projectmethodiek die op deze ervaringen en eerder genoemde ontwikkelingen inspeelt, en de professionalisering van projectmanagement vergroot. Het behalen van PRINCE2® certificering kan op twee niveaus: Foundation en Practitioner. In de PRINCE2® Foundation wordt uitvoerig ingegaan op de basisbeginselen van succesvol projectmanagement en de processen die in de PRINCE2® methodiek beschreven worden. Het Practitioner certificaat is een uitvoerige uitbreiding op de methodologie, en vereist reeds enige jaren ervaring binnen dit vakgebied.

Pink Elephant biedt de volgende PRINCE2® Trainingen aan:

Over Pink Elephant en PRINCE2® Training

PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) vormt al sinds 1997 de algemeen geaccepteerde best practice op het gebied van projectmanagement. Op het succes van deze methodiek is Pink Elephant in het bijzonder trots, aangezien Pink het als eerst op de Nederlands markt gelanceerd heeft. Wat als kleine methodiek begon, is inmiddels uitgegroeid tot het best geadopteerde projectmanagement framework van Europa.

Het succes van PRINCE2® ligt met name in de flexibiliteit van het framework. Het maakt niet uit hoe omvangrijk het project is, wat de budgetten zijn, of hoe lang het project gaat duren. Het gaat om de systematische aanpak en structuur, die bij ieder project terugkomt. Aan het gedachtegoed van PRINCE2® liggen twee basisbeginselen ten grondslag:

  • Een project is een eindig proces met een duidelijk begin en eind.
  • Projecten moeten altijd beheerst worden om succesvol te zijn.
PRINCE2© is a registered trade mark of the Cabinet Office. The Swirl logoTM is a trade mark of the Cabinet Office. Pink Elephant is a licenced affiliate of the Stichting Partners in Business.
Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail
  • Nieuwsbrief
  • ‘Cybersecurity regained: preparing to face cyber attacks’ is the name of a recent EY Cybersecurity survey. 41 Cybersecurity consultants got together at to take part in the Oceans 99 business
  • Referenties
Scroll

Heb jij ook een prettige trainingservaring opgedaan bij Pink Elephant en wil je deze delen?