IT Workshops en Games

Pink Elephant heeft de laatste jaren in samenwerking met haar partners nadruk gelegd op het ontwikkelen en uitvoeren van IT workshops en games. Deze workshops zijn vaak in staat om in korte tijd de onderliggende problemen van organisaties boven water te krijgen en aan de hand daarvan verder te gaan totdat de echte problematiek naar voren komt. Daarnaast biedt deze vorm van training de mogelijkheid om de situaties aan te passen aan de wensen en praktijksituaties van de klant. Dit is bij certificerende trainingen vaak lastiger. Pink Elephant gelooft in een balans tussen theorie en praktijk, hoeveel vertrouwen zou u hebben in een piloot die alleen een theoretische training had genoten?

Pink Elephant biedt de volgende workshops en games

Apollo 13 Management Simulatie

Het simulatiespel ‘Apollo 13 – an ITSM case experience™’ is een module waarin via een interactief spel ITIL® -concepten en -processen worden ervaren. Tijdens de training worden levensechte situaties uit de missie van de Apollo 13 gesimuleerd. U werkt in een team en speelt de rol van het mission control center in Houston. Uw opdracht is om het gehavende ruimteschip en haar bemanning veilig thuis te brengen. Op die manier leren en ervaren u en uw collega’s alle voordelen van de ITIL® -procedures.

Challenge of Egypt Managementsimulatie

We schrijven de vierde dynastie in de Egyptische oudheid, zo’n vierduizend jaar geleden. De piramide van Djoser is net gereed, die van Cheops moet nog worden gebouwd. Egypte is een van de belangrijkste beschavingen van dat moment en aan de over van de Nijl worden bouwwerken gemaakt die in de millenia daarna mensen zouden blijven verbazen. Hoe hebben de Egyptenaren dat gerelasieerd?

Ocean’s 99 Informatiebeveiliging Simulatie

Na Oceans11, 12 en 13 is er nu Oceans99, een business simulatie op het gebied van informatie risico management! Het verhaal speelt zich af in Tokyo waar een beroemde bank een grote tentoonstelling wil organiseren rond drie zéér gewilde objecten. Hoe gaan we om met infomormatiebeveiliging in de praktijk?

The ABC of ICT

De ABC of ICT benadrukt een groeiend inzicht in de IT markt op het gebied van Attitude, Behaviour en Culture. Centraal staan daarbij de niet-technische problemen waar IT professionals dagelijks mee te maken krijgen. De thema’s variëren hierbij van weerstand op de werkvloer tot algeheel gebrek aan kennis over best practices.

Onze producten sluiten aan bij de set best practices die Pink ook op andere gebieden training in verzorgt. Zo is de Apollo 13 Game gericht op Service Management en gebaseerde op het ITIL®  Framework. De Challenge of Egypt Game sluit op gelijke wijze aan bij de PRINCE2® methodologie en het bijbehorende best practice framework. Ook voor SABSA is op dit moment een Game in ontwikkeling (Oceans99), deze zal waarschijnlijk medio 2010 gelanceerd worden.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail
  • Nieuwsbrief
  • ‘Cybersecurity regained: preparing to face cyber attacks’ is the name of a recent EY Cybersecurity survey. 41 Cybersecurity consultants got together at to take part in the Oceans 99 business
  • Referenties
Scroll

Heb jij ook een prettige trainingservaring opgedaan bij Pink Elephant en wil je deze delen?