Pink Elephant start HBO Information Management

Pink Elephant start HBO Business Information Management

Bedrijfsopleider Pink Elephant start dit voorjaar in samenwerking met Hogeschool SDO de HBO 1-jarige deelopleiding Business Information Management (BIM). Het is voor het eerst dat Pink Elephant, dat vooral bekend is vanwege ITIL® en PRINCE2® opleidingen, zich toelegt op professioneel beroepsonderwijs. Hoog tijd daarom voor een aantal vragen aan Pink Elephant.

Waarom Business Information Management?

Het vakgebied Informatiemanagement is volop in ontwikkeling en wordt steeds belangrijker. Traditioneel spelen wij hier op in met de opleiding BISL® Foundation. Vorig jaar werd echter door een aantal van onze klanten en partners opgemerkt dat deze training een theoretisch kader biedt, maar dat de toepassing naar de praktijk ontbreekt. Met de ontwikkeling van de HBO BIM hebben we hier op ingespeeld.

Maar waarom dan gelijk een HBO opleiding?

Met onze opleidingsdeskundigen hebben we naar meerdere opties gekeken. Uiteraard was het mogelijk om een verdiepende training Informatiemanagement of Functioneel Beheer te maken en dat hebben we ook als eerste onderzocht. De vraag bleek echter niet bij meer theorie te liggen, maar juist bij de praktische toepasbaarheid van Business Information Management. We hebben voor een HBO opleiding gekozen omdat juist bij het HBO onderwijs veel aandacht voor de praktijk bestaat.

Praktische toepasbaarheid klinkt leuk, maar hoe komt dat dan tot uitdrukking?

Deze opleiding Business Information Management is, net als het reguliere HBO onderwijs, opgedeeld in en viertal blokken van 15 studiepunten (ECTs). Het eerste halfjaar – de persoonlijke leerweg – staat vooral in het teken van persoonlijke doelstellingen en theorie. In tweede halfjaar wordt de deelnemer uitgedaagd om deze theorie toe te gaan passen aan de hand van een aantal praktijkopdrachten. Deze praktijkopdrachten vinden plaats in de eigen werkomgeving. Los van de didactische begeleiding is er dus ook veel ruimte om gelijk organisatievraagstukken te bekijken.

Maar wat levert dat dan voor voordeel voor het bedrijf op?

De laatste module van deze opleiding bestaat uit het maken van een praktijkopdracht, een soort mini scriptie in de eigen werkomgeving. In deze opdracht krijgen de deelnemers de gelegenheid om alle opgedane kennis en vaardigheden toe te passen. De praktijkopdracht wordt afgesloten met een presentatie in de eigen organisatie. Het doel van deze opleiding is dan ook om bedrijven vooruit te helpen met de kennis van de ‘eigen’ interne medewerkers. Onze slogan is nog altijd ‘Knowledge Translated into Results.’

En het voordeel van de deelnemer?

De combinatie van theorie met de praktische toepasbaarheid is uniek. De opleiding gaat dus veel verder dan het simpelweg behalen van een multiple-choice examen. De cursist kan zelf aan de slag om een probleem waar hij dagelijks tegenaan loopt aan te pakken. Daar doet hij niet alleen de organisatie, maar vooral ook zichzelf vaak een groot plezier mee.

En dat is zeker een duur grapje?

De opleiding kost € 5200 (€ 5925 inclusief examens en boeken). Dat valt voor een module van een jaar dus best wel mee. Bovendien is Wet Vermindering Afdracht (WVA) van toepassing op deze opleiding. Bedrijven kunnen dus een gedeelte van hun investering terugkrijgen. Ook dat is weer een voordeel van het HBO onderwijs.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail