Health Check op je werk!

Uit de praktijk: health check op je werk!

Trainers stellen niet alleen vragen aan cursisten, cursisten zetten de trainers ook aan het denken. Een voorbeeld uit de praktijk, door Jaap Germans:

Bij veel dingen die we doen binnen een organisatie denken we na over: ‘waarom doen we dit wat we nu doen?’. Een goede vraag die je wat mij betreft niet vaak genoeg kan stellen om je werk up-to-date te houden. Of dit nu vanuit commercieel oogpunt is – waarom verkopen wij wat wij nu verkopen en is dit wel wat de klant verwacht-, tot aan de interne processen – doen we het op een slimme en effectieve/efficiënte manier. Oftewel, draagt het bij aan de doelstellingen die we willen bereiken als organisatie.

Veel activiteiten, processen en handelingen op werk doen we al zo vaak dat we ons niet meer afvragen waarom we ze doen. Binnen onze trainingen (PRINCE2®, ITIL® en andere methodieken) spreken we hier ook vaak over. Natuurlijk zijn er zaken die gewoon altijd gedaan moeten worden en niet iedere maand heroverwogen dienen te worden. Toch is een zogenaamde ‘health check’ op zijn tijd van groot belang.

Beweeg je wel genoeg?

Zo ook de Health Check van een trainer. Laatst vroeg een cursist mij tijdens de lunch: ”het zal voor jou ook wel een uitdaging zijn om aan genoeg beweging te komen?”. Dit werd mij gevraagd terwijl ik net een hap nam van een royaal belegd broodje. De vraag zette mij aan het denken. Meteen heb ik een app. geïnstalleerd om eens te kijken hoeveel ik beweeg op een dag. Hierbij de resultaten: gemiddeld loop ik per maand 5,62 Km per dag. Dit is inclusief de weekenden, 1 keer per week sporten en het 1 a 2 keer per dag lopen met mijn hond. Op een gemiddelde dag waar ik training geef is dit ongeveer 5,9 Km.

Mijn conclusie was dus simpel en geruststellend: training geven is gezond! Nu alleen nog de lekkere broodjes laten staan…

 

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail