Nieuw: HBO Business Information Management

Pink lanceert HBO Business Information Management

Pink Elephant biedt nu een 1 jarige praktijkgerichte HBO deelopleiding Business Information Management aan. Deze opleiding is in samenwerking met Hogeschool SDO ontwikkeld. In 1 jaar leren de deelnemers alle aspecten van Business Information Management toepassen, zodat zij in staat zijn in de eigen werkomgeving een effectieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de informatievoorziening.

De opleiding is ontwikkeld n.a.v. de response van de Pink Elephant Partner Board en de Klanten Contact Groep. Het vakgebied Information Management is volop en ontwikkeling en er bleek van veel kanten belangstelling voor een praktijkgerichte opleiding die verder gaat dan de theorie van Information Management – zoals bijvoorbeeld de ‘standaard’ training BISL® Foundation.

Het programma biedt de deelnemers niet alleen de gelegenheid zich alle benodigde vakkennis en vaardigheden eigen te maken. In het praktische deel van dit studietraject dat in de eigen werkomgeving plaatsvindt gaan de deelnemers een stap verder. Zij passen de geleerde theorie direct toe en leren daarbij een actieve en positieve bijdrage te leveren aan de informatievoorziening in de eigen organisatie. Na afronding van het studietraject ontvangen de deelnemers een HBO deelcertificaat dat gelijk staat aan ¼ Bachelor opleiding dat aansluit bij de opleiding Bedrijfskundige Informatica.

HBO opleiding op basis van het E-Competence Framwork

Het lesprogramma sluit nauw aan bij de wensen in de markt. De profielbeschrijving van het European e-Competence Framework genaamd “Business Information Manager” is als uitgangspunt gebruikt bij het opstellen van het programma. Deze opleiding speelt niet alleen in op de ontwikkelingen in het vakgebied Business Information Management, het traject rust de deelnemers toe om ook in de toekomst hun rol optimaal te kunnen vervullen. De uitdaging waar men voor staat, is het borgen van de door de business gestelde kwaliteitseisen in de gehele ICT-leveringsketen. De opleiding biedt de deelnemers daarvoor alle ingrediënten.

Aan het einde van de opleiding zijn de deelnemers in staat een succesvolle implementatie van veranderingen in de informatievoorziening van de eigen organisatie te coördineren.

In de opleiding leert men onder andere:

  • De theorie van het BiSL framework in de eigen organisatie gebruiken;
  • De behoefte aan informatievoorziening vanuit de organisatie beschrijven;
  • Het maken van een effectenanalyse voor de informatie voorziening;
  • Requirements opstellen;
  • Proces testen organiseren en begeleiden;
  • Contractmanagement, succesvolle relatie opdrachtgever en opdrachtnemer realiseren;
  • Een voor de eigen organisatie gefundeerde keuze kunnen maken tussen het belang van innovatie en het in gebruik houden van bestaande systemen;
  • Tranisitie organiseren van nieuwe informatievoorziening naar het gebruik in de organisatie

In de opleiding wordt ook aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden. Zo leren de deelnemers verschillende gespreks-technieken in communicatie met verschillende doelgroepen: gebruikers, leveranciers en ketenpartners. In deze praktijkgerichte opleiding zijn werken en leren volledig geïntegreerd. Een deel van het studietraject vindt in de eigen werkomgeving plaats. Tijdens het gehele traject worden de deelnemers individueel door de trainer begeleidt.

Het studietraject bestaat uit 22 klassikale trainingsdagen en een serie praktijkopdrachten. De eerste training zal starten in mei 2013. Meer informatie is te vinden via deze link.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail