Workshop Root Cause Analysis

Problemen? Onderzoek de oorzaak systematisch! In deze workshop van Pink Elephant Education oefenen professionals en teams met een praktische, structurele aanpak om de onderliggende oorzaken van terugkerende incidenten te identificeren met RCA-principes en –technieken. Daarmee sporen zij zelf oorzaken van knelpunten op én ontwikkelen toekomstbestendige oplossingen voor hun eigen organisatie.

Terug naar de kern

Onze RCA-workshop gaat uit van de best practises van ITIL® en Lean: wat moet je onderzoeken om de achterliggende oorzaken van incidenten en problemen vast te stellen? Met bewezen tools en technieken vind je de bron van knelpunten. Het opsporen van oorzaken van (terugkerende) problemen gaat via een helder praktisch stappenplan waar we uitgebreid mee oefenen. RCA draait om de consistente toepassing van technieken waarmee een Problem Management team optimaal kan werken. Daarbinnen nemen we veel ruimte voor de menselijke factor: luisteren, doorvragen en een veilige omgeving bieden om tot de kern van het knelpunt te komen.

Veel voordelen

Het correct en efficiënt identificeren van de oorzaken van problemen en bepalen van prioriteiten bij het oplossen ervan is onder meer goed voor:

  • Minder downtime van een service of meer beschikbaarheid van de service
  • Hogere gebruikers- en klanttevredenheid
  • Lagere operationele kosten
  • Efficiëntere personeelsplanning

Fictieve of eigen case

We leggen deelnemers een fictieve case voor maar nóg liever gaan we aan de slag met een eigen case van de opdrachtgever. In ieder geval doen deelnemers tijdens onze Root Cause Analysis Workshop praktisch toepasbare vaardigheden en actuele kennis op. Met als doel zoveel mogelijk technieken aan boord hebben om toe kunnen te passen op elke situatie die zich voordoet. De workshop zorgt voor hernieuwde inzichten bij het omgaan met knelpunten. Daarna gaan zij efficiënter en effectiever om met RCA en Problem Management in hun eigen organisatie.

Generieke informatie cursus

Vaak zijn er twee of meer mensen binnen een organisatie die getraind willen worden. Wij hebben bij deze workshop gemerkt dat bedrijven vaak de voorkeur hebben om deze in-house te organiseren. Daar werken we graag aan mee en maken u op verzoek een aanbieding op maat. Daarbij kan ook de inhoud naar wens aangepast worden.

Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie.

Kosten

Trainingskosten: € op aanvraag,-
Studiemateriaal: € op aanvraag,-

Additionele kosten

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Opleidingsdata en locaties

Selecteer maand

Selecteer locatie

  • Startdatum Variant Dag Locatie Pricing Inschrijven Planning
Sorry, no plans available.