Workshop  5S in IT

Efficiënter werken? Doe weg wat je niet nodig hebt en ruim je virtuele rommel op een slimme manier op! In deze Pink Elephant Education workshop leren teams met de hulp van een ervaren trainer hun IT-werkomgeving organiseren met een Lean-methode die op vijf Japanse basisbegrippen stoelt:

  • Seiri (整理) : Sorteren
  • Seiton (整頓) : Schikken
  • Seisō (清掃) : Schoonmaken
  • Seiketsu (清潔) : Standaardiseren
  • Shitsuke (躾) : Standhouden of Systematiseren

Ooit bedoeld voor de fysieke werkplek, vertaalt de workshop deze principes door naar de IT-werkomgeving. IT-teams leren deze 5S consequent toepassen en creëren een efficiënte werkplek door het wegnemen van verspillingen en door het gestandaardiseerd inrichten van hun werkomgeving.

Hou het netjes

Vanuit de Lean-gedachte leert een team alleen essentiële informatie te bewaren en overbodig materiaal weg te doen of op de juiste plek te bewaren. Zo blijven processen en werkinstructies op orde, werkt iedereen met de laatste versie van een bestand, zijn data makkelijk vindbaar én sluipen er geen onnodige stappen in een werkproces. In de workshop gaan teams aan de slag met hun eigen werkplek en met voorbeelden uit hun dagelijks werk. Wij zorgen ervoor dat 5S op een structurele gefaseerde manier onderdeel van het teamproces wordt, met uiteindelijk blijvend resultaat.

Generieke informatie cursus

Vaak zijn er twee of meer mensen binnen een organisatie die getraind willen worden. Wij hebben bij deze workshop gemerkt dat bedrijven vaak de voorkeur hebben om deze in-house te organiseren. Daar werken we graag aan mee en maken u op verzoek een aanbieding op maat. Daarbij kan ook de inhoud naar wens aangepast worden.

Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie.

Kosten

Trainingskosten: € op aanvraag,-
Studiemateriaal: € op aanvraag,-

Additionele kosten

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Opleidingsdata en locaties

Selecteer maand

Selecteer locatie

  • Startdatum Variant Dag Locatie Pricing Inschrijven Planning
Sorry, no plans available.