Project Management

PRINCE2® Overview training

PRINCE2® is een gestructureerde projectmethodiek die de professionalisering van projectmanagement vergroot. In de training PRINCE2® Foundation wordt ingegaan op de principes van projectmatig werken volgens PRINCE2®. PRINCE2® is in 1980 door Pink Elephant op de Nederlandse markt gebracht en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke standaard voor projectmanagement bij vele organisaties in binnen en buitenland.

Na deze PRINCE2® Overview bent u op de hoogte van de belangrijkste basisbeginselen en de richtlijnen van het het PRINCE2® Framework. U weet welke thema’s, processen en principes er belangrijk zijn, en u kent de verschillende rollen binnen een project.

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

De Training

De PRINCE2® Management Overview is een eendaagse workshop, waarin de basis beginselen van projectmanagement volgens de methode PRINCE2® worden uitgelegd. In korte tijd wordt besproken hoe PRINCE2® invloed kan hebben op uw organisatie, en welke voordelen u hieruit kan halen.

PRINCE2® is een proces en product georiënteerde methode, met diverse componenten en technieken. In deze overview wordt breed overzicht gegeven van al deze onderwerpen. Daarnaast worden de succesfactoren, en uiteraard ook de faal factoren, van projectmanagement besproken. Projecten staan er altijd om bekend dat ze uitlopen, en altijd meer kosten dan begroot was. PRINCE2® laat u zien dat dit niet altijd zo hoeft te zijn.

Het laatste onderdeel van de dag behandelt hoe PRINCE2® succesvol in uw organisatie geïmplementeerd kan worden.

Doelgroep

De training PRINCE2® is bedoeld om inzicht te geven in de elementaire processen van Project Management, en is daarom met name geschikt voor:

Projectmanagers
Project Management Officers (PMO)
Programma managers
Stuurgroepen

Kennisdoelstelling

De kennisdoelstelling is om de deelnemer de volgende onderwerpen te laten herkennen, beschrijven en toepassen:

  • Het belang en de kenmerken van projectmatig werken en de succes- en faalfactoren van projectmatig werken.
  • de basisprincipes (uitgangspunten, doel en scope) en basisbegrippen van projectmatig werken volgens PRINCE2®.
  • de relatie van projecten tot de businessomgeving.
  • het doel, de activiteiten (subprocessen) en producten van de hoofdprocessen.
  • de onderlinge relaties tussen de hoofdprocessen van PRINCE2®.
  • het belang van tijdige en inhoudelijk juiste communicatie met opdrachtgevers.
Duur

1 dag. De trainingsdagen duren van 10.00 uur tot 17.00 uur.


Generieke informatie cursus

De PRINCE2® Management is een eendaagse training waarin de hoofdlijnen van projectmanagment op basis van PRINCE2® worden doorgenomen. Pink Elephant biedt deze training alleen als incompany training aan. Het is daarom mogelijk de inhoud van de training af te stemmen op de specifieke wensen van de organisatie.

U kunt contact opnemen met Pink Elephant voor meer informatie.

Kosten

Additionele kosten

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

PRINCE2© is a registered trade mark of the Cabinet Office. The Swirl logoTM is a trade mark of the Cabinet Office. Pink Elephant is a licenced affiliate of the Stichting Partners in Business.

Voor deze cursus is geen vooraf vastgestelde planning beschikbaar. De cursus wordt slechts op afspraak in-company gegeven. Voor meer informatie neemt u contact met ons op via ons contactformulier