Project Management

MSP® Practitioner

Managing Successful Programmes, oftewel MSP®, is net als PRINCE2® afkomstig van het Engelse AXELOS. Als besturingsmodel voor programma’s sluit MSP® naadloos aan op PRINCE2®.

Hebt u het MSP® Foundation certificaat behaald, en hebt u kennis en ervaring opgedaan met MSP® programmamanagement? Dan kunt u de Managing Successful Programmes Practitioner training probleemloos volgen. Het voornaamste doel is de methodiek in de praktijk (beter) toe te passen. U kunt zich met deze training uitstekend voorbereiden op het MSP® Practitioner Examen.

MSP® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

De Training

Tijdens de opleiding staat het werken volgens de MSP®-methodiek centraal. Door theorie, oefeningen en groepsdiscussies raakt u thuis in de materie. Oefeningen en proefexamens bereiden u optimaal voor op het MSP® Practitioner-examen. Het MSP® Practitioner-examen wordt door Pink Elephant afgenomen tijdens de laatste bijeenkomst. Pink Elephant onderscheidt zich door een zeer hoog slagingspercentage voor het MSP® Practitioner-examen. De opleiding wordt verzorgd onder accreditatie van NThen! en gegeven door een ervaren programmamanagementdocent met brede ervaring met de MSP®-methodiek.

Doelgroep

De training MSP® is bedoeld om inzicht te geven in de elementaire processen van Project Management, en is daarom met name geschikt voor:

Programmadirectie
Programmamanagers
Projectmanagers
Projectleiders

Kennisdoelstelling

De kennisdoelstelling is om de deelnemer de volgende onderwerpen te laten herkennen, beschrijven en toepassen:

  • MSP® Practitioner
  • Opstellen van de belangrijkste MSP®-documenten
  • Kennis van de verschillende strategieën om een programma te managen
  • Inrichten van een programmaorganisatie
  • Managen van de programma-uitvoering
  • Business Change Management
  • Praktijksituaties en -voorbeelden
  • Examentraining MSP® Practitioner
  • Examen MSP® Practitione
Certificering

AMPG MSP® Practitioner Certificaat

Voorkennis

MSP Foundation

Duur

2 dagen. De trainingsdagen duren van 10.00 uur tot 17.00 uur.


Generieke informatie cursus

Tijdens de training nemen we de methode grondig door, oefenen we het toepassen van de methode op scenario’s en praktijksituaties en oefenen we met de stijl van vragen (Objective Test) van het MSP® Practitioner examen. In de training staat de toepassing van de MSP®-kennis centraal. Inbreng van eigen voorbeelden en ervaringen is noodzakelijk om het begrip van de toepasbaarheid van de methode te vergroten.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze zeer ervaren zijn in projectmanagement en of ervaring hebben met programmamanagement. Daarnaast wordt van de deelnemers verwacht dat ze kennis hebben van PRINCE2® en MSP® Foundation.

Kosten

Trainingskosten: € 1120,-
Examenkosten: € 200,-

Additionele kosten

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Opleidingsdata en locaties

Selecteer maand

Selecteer locatie

  • Startdatum Variant Dag Locatie Pricing Inschrijven Planning
Sorry, no plans available.