Project Management

MSP® Foundation Training

MSP® is net als PRINCE2® en ITIL® afkomstig van AXELOS. Met de opleiding MSP® Foundation leert u de MSP®-methode voor programmamanagement kennen. Als besturingsmodel voor programma’s sluit MSP® naadloos aan op PRINCE2®.

De opleiding is tevens bedoeld als vooropleiding voor het MSP® Foundation Examen. De opleiding richt zich op degenen die ruime ervaring hebben opgedaan met het leiden van projecten en zich verder willen ontwikkelen en verbreden, en op programmamanagers. Tevens wordt van de deelnemers verwacht dat ze kennis hebben van PRINCE2®.

MSP® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

De Training

Met de opleiding MSP® Foundation leert u de MSP®-methode voor programmamanagement kennen. De principes, thema’s en processen van MSP® komen uitgebreid aan de orde. De opleiding is tevens bedoeld als vooropleiding voor het MSP® Foundation Examen. De opleiding richt zich op degenen die ruime ervaring hebben opgedaan met het leiden van projecten en zich verder willen ontwikkelen en verbreden, en op programmamanagers. Na afloop van de opleiding bent u bekend met de terminologie van MSP®.
De opleiding wordt verzorgd onder accreditatie van NThen! en gegeven door een ervaren programmamanagementdocent met brede ervaring met de MSP®-methodiek.

Doelgroep

De training MSP® is bedoeld om inzicht te geven in de elementaire processen van Project Management, en is daarom met name geschikt voor:

Programmadirectie
Programmamanagers
Projectmanagers
Projectleiders

Kennisdoelstelling

De kennisdoelstelling is om de deelnemer de volgende onderwerpen te laten herkennen, beschrijven en toepassen:

 • MSP® Foundation
 • Strategie en programmamanagement
 • Start en organisatie van het programma
 • MSP®-processen
 • Visie, blueprint en projectenportfolio
 • Issue-, risico- en configuratiemanagement
 • Stakeholdermanagement
 • Programmaplanning
 • Kwaliteitsmanagement
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Examentraining MSP® Foundation
 • Examen MSP® Foundation
Certificering

AMPG MSP® Foundation Certificaat

Voorkennis

PRINCE2® Foundation

Duur

3 dagen. De trainingsdagen duren van 10.00 uur tot 17.00 uur.


Generieke informatie cursus

Tijdens de opleiding staat het werken volgens de MSP®-methodiek centraal. Door theorie, oefeningen en groepsdiscussies raakt u thuis in de materie. Oefeningen en proefexamens bereiden u optimaal voor op het MSP® Foundation-examen. Het MSP® Foundation-examen wordt door Pink Elephant afgenomen tijdens de laatste bijeenkomst. Pink Elephant onderscheidt zich door een zeer hoog slagingspercentage voor het MSP® Foundation-examen. De opleiding wordt verzorgd door een ervaren programmamanagementdocent met brede ervaring met de MSP®-methodiek.

Examen eisen

De opleiding leidt op voor het gelijknamige examen. Pink Elephant neemt aan het eind van de opleiding het MSP® Foundation-examen af onder auspiciën van APMG Benelux. Het examen wordt tijdens het laatste dagdeel van de opleiding afgenomen.

Kosten

Trainingskosten: € 1330,-
Examenkosten: € 140,-

Additionele kosten

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Opleidingsdata en locaties

Selecteer maand

Selecteer locatie

 • Startdatum Variant Dag Locatie Pricing Inschrijven Planning