DevOps Practitioner

Digitale transformatie heeft tal van veranderingen op gang gebracht in het bedrijfsleven en deze ontwikkelingen zijn nog lang niet ten einde. Organisaties worden voortdurend uitgedaagd het vermogen te ontwikkelen om de digitale diensten te leveren die hun klanten nodig hebben om in de markt te overleven. DevOps is de sleutel tot het beheersen van dat vermogen en optimaliseert de IT-waardestromen naar klanten. DevOps leidt tot betere prestaties bij het ontwerpen, ontwikkelen, uitrollen en beheren van software en services. Tot de voordelen van DevOps behoren hogere klanttevredenheid, betere kwaliteit, snellere levering, grotere betrokkenheid van personeel en lagere kosten.

DevOps competenties

De DevOps Agile Skills Association (DASA) heeft als doel DevOps competenties naar een hoger niveau te tillen en de praktijk van DevOps te professionaliseren. DASA heeft in dit kader een competentiemodel en curriculum voor DevOps ontwikkeld. DASA is ervan overtuigd dat de vaardigheden en houding van zowel teamleden als hun leiders van essentieel belang zijn voor het vormen van succesvolle DevOps teams.

De training

Deze DASA DevOps Practitioner training borduurt voort op de fundamentals training. De focus bij de DevOps Practitioner training ligt op het verbeteren van de vaardigheden die worden onderscheiden in het DASA-competentiemodel: moed, teambuilding, leiderschap en continue verbetering.

De training DevOps Practitioner bereidt de kanditaten voor op het practitioner examen en is ontwikkeld om de de juiste kennis aan te reiken die nodig is om met DevOps in de praktijk aan de slag te gaan. Met behulp van de theorie van DevOps, in combinatie met praktijkvoorbeelden- en oefeningen, en interactieve groepsdiscussies, zal deze training u helpen hoe je deze benodigde vaardigheden kan toepassen in de DevOps praktijk. De training heeft een hoog interactief karakter.

Doel van de DevOps Practitioner is beheersing van de volgende DevOps-competenties:

  • Moed: De kennis en praktische vaardigheden die zijn vereist om DevOps toe te passen, waaronder het afbreken van silo’s en het nemen van end-to-end verantwoordelijkheid, evenals experimenteren en innoveren.​
  • Teambuilding​: De vaardigheden en praktijkervaring die nodig zijn voor het creëren van hoogpresterende teams die kunnen optreden als functieoverschrijdende, autonome teams op basis van vertrouwen, eerlijkheid en samenwerking.​
  • DevOps leiderschap: De kennis en expertise die nodig zijn om DevOps daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen en daarbij zowel een cultuur en doel te creëren die gericht zijn op succes, als een dienend leider te zijn.
  • Continue verbetering: Een DevOps-mentaliteit en het vermogen om het gebruik van DevOps tools te faciliteren met als doel een omgeving voor continue verbetering te creëren.

Doelgroep

U zult zonder meer baat hebben bij de Certified DevOps Practitioner training als het volgende op u van toepassing is:

  • U bent betrokken bij IT ontwikkeling, IT beheer of IT servicemanagement.​
  • DevOps en continue levering zijn van invloed op uw vakgebied (CIO, producteigenaar, integratiespecialist, DevOps-engineer, operationeel manager, softwareontwikkelaar, incident- en changemanager, systeembeheerder, netwerkbeheerder, businessmanager, automatiseringsarchitect, enterprise-architect, programmamanager, projectmanager of releasemanager).

Voorkennis:

Om deel te mogen nemen aan de (DASA) DevOps practitioner dien je het (DASA) DevOps fundamentals certificaat te hebben behaald.

Examen

Het examen duurt 45 minuten. Voor een voldoende resultaat moet u tenminste 60% van de vragen correct beantwoorden.

Generieke informatie cursus

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Kosten

Additionele kosten

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Opleidingsdata en locaties

Selecteer maand

Selecteer locatie

  • Startdatum Variant Dag Locatie Pricing Inschrijven Planning
Sorry, no plans available.