Lean

CarWorks

Veel organisaties verbeteren de manier waarop zij werken. Het herontwerpen of her-engineeren van processen met als doel meer concurrerend te zijn, of beter af te stemmen op de veranderende klant- en marktbehoeften.

Het almaar toenemende veranderingstempo betekent dat verandering steeds meer de norm wordt. Het vermogen om continu te verbeteren wordt zo een kerncompetentie van veel organisaties. De financiële economie brengt met zich mee dat organisaties het niet langer kunnen permitteren om grote, dure, verstorende organisatorische programma’s op te starten. Veranderingen moeten snel en adaptief zijn; ze zijn gericht op het terugdringen van kosten en verspilling en op het leveren van klantwaarde. Maar veel organisaties hebben moeite met het realiseren van de verwachte waarde van de procesverbeteringsinitiatieven.

Waarom is dit?

 • Veel organisaties starten procesverbeteringsprogramma’s binnen de diensten, in plaats van end-to-end in de gehele waardeketen
 • Veel organisaties implementeren een software tool om hun processen te verbeteren
 • Veel procesverbeteringsinitiatieven zijn bureaucratische exercities niet iets dat gericht op het creëren en leveren van waarde, of gericht op vermindering van verspilling en kosten
 • Vaak zorgt men niet voor effectieve metingen van procesverbeteringsinitiatieven om besluitvorming te ondersteunen en succes te garanderen

The APMG-International Lean IT and Swirl Device logo is a trade mark of The APM Group Limited.

De Training

Scenario

CarWorks is een succesvol auto productiebedrijf. Ze hebben hun klanten, de distributeurs, jarenlang auto’s van hoge kwaliteit geleverd. Gedurende een lange tijd leverde CarWorks auto’s in één kleur met slechts beperkte variatie. Zoals Henry Ford ooit zei: ‘You can have it in any color you like, as long as it’s black!’ De klant kon kiezen voor een standaard- of sportmodel.

Maar nu de auto-industrie zeer competitief geworden is, en de wensen van de consument doorlopend veranderen, zal CarWorks de producten moeten innoveren om de marktpositie te behouden. Maar om concurrerend te blijven, zal CarWorks ook de manier waarop de auto’s worden geproduceerd moeten stroomlijnen.

U werkt in de fabriek van CarWorks. U werkt bij een van de volgende afdelingen: Planning, Inkoop, Finance, Verkoop of Productie. Met uw team gaat u de processen ontwerpen en uitvoeren om auto’s te produceren om te voldoen aan de verkoopcontracten. Maar de markt- en de klantvraag verandert, en snel. Toenemende vraag betekent toenemende mogelijkheden om succesvol te zijn, maar betekent ook toenemende mogelijkheden om te mislukken. Met uw team moet u de processen stroomlijnen om de kosten te verlagen en de verspilling te verminderen; u moet ook nieuwe processen innoveren om aan de veranderende behoeften van de markt te voldoen.

Doelstellingen

De leerdoelen zijn afhankelijk van wat uw organisatie probeert te bereiken, waar u zich op uw procesverbeteringsreis bevindt en de problemen en vraagstukken die u probeert op te lossen. Een aantal van de resultaten die tijdens deze training bereikt worden:

 • De deelnemers zullen leren Lean en Lean Six Sigma in de praktijk toe te passen. Wat is het en hoe kunnen we het gebruiken?
 • De deelnemers zullen moeten samenwerken en hun waardeketen optimaliseren
 • Deelnemers moeten als een team effectief samenwerken
 • Deelnemers moeten de processen ontwerpen, uitvoeren en verbeteren om de omzet en winst van het bedrijf te vergroten door het verwijderen van verspilling
 • De deelnemers moeten de klanteisen begrijpen en hieraan voldoen
 • Deelnemers moeten meetinstrumenten inrichten en deze gebruiken om hun prestaties te monitoren en te verbeteren
 • Deelnemers moeten hun processen aanpassen aan de veranderende markteisen en de time-to-market verbeteren
Voorkennis

Geen basiskennis van Lean of Six Sigma noodzakelijk

Duur

1 dag. De trainingsdagen duren van 10.00 uur tot 17.00 uur.


Generieke informatie cursus

Vaak zijn er twee of meer mensen binnen een organisatie die getraind willen worden. Wij hebben bij deze cursus gemerkt dat bedrijven vaak de voorkeur hebben om deze in-house te organiseren. Daar werken we graag aan mee en maken u op verzoek een aanbieding op maat. Daarbij kan ook de inhoud naar wens aangepast worden.

Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie.

Kosten

Trainingskosten: € op aanvraag ,-
Studiemateriaal: € op aanvraag ,-

Additionele kosten

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Opleidingsdata en locaties

Selecteer maand

Selecteer locatie

 • Startdatum Variant Dag Locatie Pricing Inschrijven Planning
Sorry, no plans available.