Service Management

PinkTRACK™ – Capability Expert

De Information Technology Infrastructure Library (ITIL®) is een gestructureerde aanpak voor het leveren van een gewenste kwaliteit van IT Services. ITIL® is ontwikkeld in de begin jaren tachtig van de vorige eeuw door de Britse Central Computer en Telecomunnications Agency (CCTA), dat tegenwoordig valt onder the Office of Government Commerce (OGC). Begin jaren tachtig is dit framework door Pink Elephant op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

De kracht van ITIL® zit in het feit dat het framework op ieder IT organisatie van toepassing is. Het is een filosofie die wereldwijd door bijna alle IT Professionals wordt gedeeld en waar vele mensen in de praktijk mee werken. Tot nu toe is er twee keer een update van het originele framework verschenen. In 2002 is de tweede versie (V2) uitgebracht en in 2007 is versie 3 (V3) gelanceerd. Het intellectuele eigendom van ITIL® ligt nog steeds bij het OCG.

ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Met de komst van ITIL® V3, heeft de APM Group een nieuw kwalificatieschema uitgebracht dat wereldwijd van toepassing is (ook met de nieuwe 2011 versie). Het kwalificatieschema bestaat uit drie niveaus:

 • Foundation Module: iedere deelnemer moet starten met ITIL Foundation (2 credits);
 • Lifecycle of Capability Modules: na de Foundation module kan er een keuze gemaakt worden tussen de ‘Lifecycle Modules’ (ieder 3 credits) of de ‘Capability modules (ieder 4 credits);
 • ITIL Expert Module: De afsluitende training “Managing Across The Lifecycle” (met een ingangsvereiste van 17 credits) combineert alle processen van ITIL®.

PinkTRACKS™ – Complete ITIL® Certificering

PinkTRACKS™ is een modulair opgebouwd programma dat door Pink Elephant ontwikkeld is om deelnemers in een pogramma tot gecertificeerd ITIL® Service Management Experts op te leiden. De uitgangspunten van alle PinkTRACKS™ zijn als volgt:

 • Flexibiliteit: U heeft per TRACK 12 maanden alle modules in uw eigen tempo af te leggen.
 • Vastgestelde route: De PinkTRACKS zijn per rol ontworpen. Op deze manier haalt u de meeste waarde uit de certificaten binnen het ITIL® Training programma.
 • Pakketkorting: Op alle PinkTRACKS zit een pakketkorting van 30%. Alle trainingen worden los per module gefactureerd.
 • Inwisselbare modules: Mocht u de voorkeur of interesse hebben om toch een andere module te doen dan in het beschreven programma, dan kunt u zonder probleem de modules wisselen.
De Training

Het PinkTRACK™ Capability Expert is het programma opgebouwd aan de hand van de ITIL® Capability modules:

Naam Training Korte Beschrijving
  Service Offerings and Agreements
Tijdens deze praktijkgerichte vierdaagse cursus gaat u aan de slag met de ‘Service Offerings & Agreements’ processen: Service Operations, Service Level Management, Service Portolio Management, Servicecatalogus Management, Supplier Management en Demand Management.
  Operational Suport & Analysis
Tijdens deze praktijkgerichte vierdaagse cursus gaat u aan de slag met de ‘Operational Support & Analysis’ processen: Event Management, Incident Management, Problem Management, Request Fulfillment, Service Operations en de Service Desk.
  Planning, Protection and Optimization
Tijdens deze praktijkgerichte vierdaagse cursus gaat u aan de slag met de ‘Planning, Protection and Optimization’ processen: Service Transition, Availability Management, Capacity Management, IT Service Continuity Management, IT Information Security.
  Release, Control and Validation
Tijdens deze praktijkgerichte vierdaagse cursus gaat u aan de slag met de ‘Release, Control and Validation’ processen: Service Transition, Release Management, Change Management en Release Planning.
  Managing Across the Lifecycle
De vijfdaagse training Managing Across the Lifecycle is de afsluitende training van het ITIL Framework. De training geeft een uitgebreid overzicht tussen de samenhang van de verschillende processen in de context van de organisatie.

Tabel 1: Overzicht ITIL® Capability Trainingen

Doelgroep

De training ITIL® is bedoeld om inzicht te geven in de elementaire processen van Service Management, en is daarom met name geschikt voor:

IT Managers
IT Proces Managers
IT Support Managers
IT Operations Managers
IT Servicedesk Managers. IT Change Managers
IT Release Managers

Kennisdoelstelling

De kennisdoelstelling is om de deelnemer de volgende onderwerpen te laten herkennen, beschrijven en toepassen:

 • Na het volgen van dit programma bent u in staat om diepgaand op verschillende thema’s van Service Management in te gaan. U kunt op strategisch niveau denken over IT dienstverlening, en bent in staat processen in te richten om de kwaliteit van uw IT dienstverlening structureel te verbeteren.
Certificering

ITIL® Managing Across the Lifecycle certificaat

Voorkennis

ITIL® V3 Foundation

Duur

1 year. De trainingsdagen duren van 10.00 uur tot 17.00 uur.


Generieke informatie cursus

Met het PinkTRACKS programma kunt u in uw eigen tempo door alle modules heenlopen die nodig zijn om de ITIL ® Expert status te bereiken.

Bij de cursusprijs zijn inbegrepen;

 • Alle benodigde boeken;
 • Al het benodigde cursusmateriaal;
 • Koffie, thee en lunch;
 • Alle examens;

Uitgangspunt bij de TRACKS is dat u 30% korting op alle modules krijgt als u het gehele programma doorloopt.

Examen eisen

Bij dit programma zijn alle examens inbegrepen. De examenspecificaties verschillen per module. Voor de examenspecificaties per training kunt u het best kijken bij de individuele trainingen op onze website.

Kosten

Arrangementskosten: € 50,-
Trainingskosten: € 7070,-
Studiemateriaal: € 390,-
Examenkosten: € 1140,-

Additionele kosten

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Voor deze cursus is geen vooraf vastgestelde planning beschikbaar. De cursus wordt slechts op afspraak in-company gegeven. Voor meer informatie neemt u contact met ons op via ons contactformulier