Agile Project Management®

DSDM (www.dsdm.org) is een Agile methode die al sinds 1995 bestaat. De meest recente versie heet DSDM Atern. AgilePM® (Agile Project Management) is een projectmanagement-aanpak die gebaseerd is op DSDM. Deze aanpak is beschreven in het Agile Project Management Handbook. Dit handbook heeft dezelfde indeling, en voor een groot deel dezelfde tekst, als het DSDM-handbook, maar focust op het projectmanagement-aspect.

DSDM en AgilePM® richten zich op een ‘convergente’ projectaanpak, die uitgaat van ‘Enough Design UpFront’. Dit combineert de Agile flexibiliteit met de noodzaak om wel in control te blijven en geen onnodige risico’s te introduceren door de Agile manier van werken. Dit speelt vooral in grotere, formelere organisaties en/of bij grotere projecten. AgilePM® kan gebruikt worden binnen ISO9001 en CMMI.

Agile Project Management® is gebaseerd op DSDM® Atern en kan (optioneel) geïntegreerd te worden in een bredere PRINCE2® aanpak. Agile Project Management® is een flexibele methode voor ontwikkeling van oplossingen en daarmee ook (maar dus niet alleen) voor softwareontwikkeling.

AgilePM® is bij uitstek geschikt om te combineren met Scrum. Scrum kent niet het concept van een project en legt de focus op het werk dat door en binnen een team gedaan wordt. AgilePM® wordt dan gebruikt om op het hogere project niveau in control te blijven. Dat is met name ook zinvol wanneer meerdere Scrum-teams binnen een project werken.

The APMG-International Agile Project Management and Swirl Device logo is a trade mark of The APM Group Limited.

Agile Project Management® Practitioner training

Heeft u AgilePM® Foundation gevolgd en wilt u een vervolg? Heeft u behoefte aan verdieping van uw Agile expertise en wilt u deze succesvol toepassen in uw eigen projecten? Dan is deze opleiding uitstekend geschikt voor u. Deze waardevolle opleiding richt zich op de praktische toepassing van projectmanagement in een Agile omgeving. U wordt voorbereid op het officiële AgilePM® Practitioner examen. Daarnaast biedt deze opleiding ruimte om kennis en ervaring te delen met collega’s uit andere organisaties. AgilePM® Practitioner certificering biedt u uitstekende mogelijkheden om door te groeien in uw professionele carrière.

Doelgroep

Deze training is van belang voor hen die als projectmanager (of teammanager) een Agile project willen managen.

Kennisdoelstelling

De kennisdoelstelling is om de deelnemer de volgende onderwerpen te laten herkennen, beschrijven en toepassen:

 • Agile Project Management Practitioner
 • Verdieping in de Agile methodiek, filosofie en principes
 • Inrichten van de projectorganisatie binnen een Agile project
 • Toepassen van Agile binnen de organisatie
 • Management van requirements in een Agile project
 • Management van Agile teams
 • Agile planning en beheersing
 • Fasering en projectoplevering
 • Eisen en schattingen
 • Samenwerken binnen projecten
 • Examentraining Agile Project Management Practitioner
 • Examen Agile Project Management Practitioner
 • Praktijksituaties en -voorbeelden

Certificering

AgilePM® Practitioner van APMG

Voorkennis

AgilePM® Foundation

Duur

2 dagen. De trainingsdagen duren van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 

Generieke informatie cursus

Tijdens de opleiding staat het werken volgens de Agile Project Management® –filosofie centraal. Via casuïstiek, oefeningen en groepsdiscussies raakt u thuis in de materie. Oefeningen en proefexamens bereiden u optimaal voor op het Agile Project Management® Practitioner examen.
Het AgilePM® Practitioner-examen zal separaat worden afgenomen. U kunt het examen boeken via onze website.
De gehele opleiding wordt verzorgd door een ervaren projectmanagement docent met een brede ervaring op het gebied van Agile Project Management.

Examen eisen

Het AgilePM® Practitioner examen richt zich op toepassing; het examen duurt twee uur, bestaat uit 4 complexe multiple choice vragen waarmee in totaal 60 punten te halen zijn; vanaf 30 punten ben je geslaagd.

Kosten

Trainingskosten: € 920,-
Examenkosten: € 240,-

Additionele kosten

Alle Pink Elephant prijzen zijn inclusief lunch, koffie en thee, en exclusief BTW. Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Mocht u interesse hebben om te overnachten, dan hebben wij een speciaal hotel arrangement. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie.

Opleidingsdata en locaties

Selecteer maand

Selecteer locatie

 • Startdatum Variant Dag Locatie Pricing Inschrijven Planning
 • 06-09-2018 Dag Donderdag Den Bosch € 920
  Planning
 • 06-09-2018 Dag Donderdag Naarden € 920
  Planning
 • 03-12-2018 Dag Maandag Den Bosch € 920
  Planning
 • 03-12-2018 Dag Maandag Naarden € 920
  Planning