Agile

Agile Project Management® Foundation

Agile Project Management® is een succesvolle en populaire methode voor het managen van een incrementele en iteratieve ontwikkeling van oplossingen. Requirements en functionaliteit worden in samenspraak met de klant in kleine snelle stapjes gedefinieerd en opgeleverd. Agile Projectmanagement kent projectfasen en projectrollen die hierbij slim op elkaar inspelen.

Bedrijven en organisaties willen steeds sneller toegevoegde waarde zien van hun projecten. Flexibele (agile) ontwikkelmethoden richten zich op het snel opleveren van bruikbare deelproducten. Maar een flexibele ontwikkelaanpak – gericht op productontwikkelaars – alleen is niet genoeg. Hoe geef je het projectmanagement team de benodigde maximale vrijheid om te kunnen excelleren zonder als business verantwoordelijke manager alle grip op het project te verliezen? De training Agile Projectmanagement Foundation geeft u hier inzicht in.

The APMG-International Agile Project Management and Swirl Device logo is a trade mark of The APM Group Limited.

De Training

Agile PM® (Agile Project Management) helpt u daarbij, met slimme projectmethoden, effectieve processen en met heldere projectrollen. Met AgilePM® heeft u als opdrachtgever, projectmanager of ontwikkelaar een krachtig middel in handen om sneller en effectiever tot bruikbare businessresultaten te komen.

Agile Project Management® is gebaseerd op DSDM® Atern en kan (optioneel) geïntegreerd te worden in een bredere PRINCE2 aanpak. AgilePM® is een flexibele methode voor ontwikkeling van oplossingen en daarmee ook (maar dus niet alleen) voor softwareontwikkeling.

Deze training bereidt voor op het officiële Agile Project Management® examen van APMG-International. Het AgilePM® Foundation-examen zal separaat worden afgenomen. U kunt het examen boeken via onze website.

Doelgroep

De training AgilePM® is bedoeld om inzicht te geven in de elementaire processen van Agile, en is daarom met name geschikt voor:

Projectmanagers
Informatiemanagers
Businessanalisten
Functioneel ontwerpers
Productontwikkelaars
Software engineers

Certificering

APMG AgilePM® Foundation


Generieke informatie cursus

Tijdens de AgilePM® Foundation E-learning komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat is AgilePM®, waarom is het ontwikkeld?
  • Wat houdt AgilePM® in?
  • Hoe werkt het AgilePM® team, hoe werkt de samenwerking?
  • Welke rollen zijn er te onderscheiden?
  • Hoe loopt het AgilePM® proces, welke fasen zijn er?
  • Hoe Agile Project Management® in te voeren, weerstanden?
  • Relaties met andere methoden voor projectmanagement en/of productontwikkeling.
Examen eisen

De kwalificatie Foundation AgilePM® maakt haar naam waar door de gebruikers van de methode de kernprincipes van succesvolle projecten te geven, omdat ze een mate van scope en flexibiliteit toestaat die veel andere methodieken niet geven. Met een helder, beknopt en uitgewerkt zicht op projectproductiviteit, is de AgilePM®-kwalificatie nuttig voor alle kandidaten en voor alle vaardigheidsniveaus, gaande van zeer ervaren projectmanagers tot degenen die nieuw zijn in deze bedrijfstak.

Kosten

Trainingskosten: € 500,-

Additionele kosten

Voor BTW vrijgestelde instanties hebben wij de mogelijkheid te factureren tegen een BTW 0% tarief.

Opleidingsdata en locaties

Selecteer maand

Selecteer locatie

  • Startdatum Variant Dag Locatie Pricing Inschrijven Planning
Sorry, no plans available.