Leervormen

Leervormen

Uit onderzoek blijkt dat de meest aangeboden opleidingsvorm contactonderwijs is, feitelijk het meer traditionele onderwijs waar men deelneemt in een groep op een cursuslocatie. Er is echter wel een relatieve groei zichtbaar voor opleidingsvormen als Blended Learning en e-Learning. Men verwacht dat juist deze onderwijsvormen zullen groeien in de komende jaren. Digitale transformatie speelt ook een rol in het onderwijs en de leermethodes die beschikbaar komen.

Pink Academy wil lerende organisaties ondersteunen door het aanbieden van diverse leervormen.

pink-academy-learning-solutionsWij zijn van mening dat je echt iets leert door het te ervaren in de praktijk. Als professionele opleidingsorganisatie focussen wij ons op performance gericht leren en ontwikkelen, en bieden ondersteuning bij het creëren van lerende organisaties. We fungeren als strategische partner om het leren in organisaties te organiseren.

Traditioneel onderwijs

Contactonderwijs is nog steeds de meest voorkomende leervorm. Op www.pinkacademy.nl staan alle trainingen die we via contactonderwijs uitvoeren in een open rooster. Deze trainingen bieden we tevens incompany aan, al dan niet op maat gemaakt voor organisaties.

Blended Learning

Leren en werken is niet langer iets wat individueel plaatsvindt. Het werk vraagt tegenwoordig om uitgebreide samenwerking binnen teams, projecten, divisie overstijgende activiteiten en met externe relaties. Daarom vinden leren en ontwikkelen steeds meer plaats tijdens het werk (70%) en met anderen door samen te werken met collega’s, managers, leveranciers, en klanten (20%). Hierbij zijn begeleiding van een mentor, coaching, en reflectie van groot belang. Het gericht ontwikkelen van kennis (10%) blijft erg belangrijk omdat het de leervaardigheden van de medewerker verbetert zodat zij beter in staat zijn om onafhankelijk te leren in hun dagelijkse werk.

Wij ondersteunen en begeleiden organisaties waarbij we gebruik maken van elkaars talenten en waar men in contact kan komen met gelijkgestemden om kennis te delen en open te zijn over persoonlijke ontwikkelpunten. Een dergelijke samenwerkende leercultuur is een sterke hefboom voor de ontwikkeling van zowel medewerkers als organisatie.

Wij richten voor deze organisaties leertrajecten in op basis van het 70.20.10 model:

leertrajecten-op-basis-van-702010Pink Academy maakt hierbij gebruik van een interactief en adaptief leerplatform om de stap van opleiding/training naar implementatie te kunnen maken. Tevens biedt het platform de gelegenheid om organisaties en individuen die enkel een certificeringstraject willen volgen een andere (kortere) route te laten doorlopen.

Door de inzet van dit leerplatform zijn wij zeer goed in staat een programma als Blended Learning aan te bieden, waarin deelnemers voorafgaand aan een bijeenkomst zich hebben voorbereid via het leerplatform. Blended learning krijgt steeds vaker de voorkeur vanwege de effectiviteit (minder verletkosten, sturing op zelfstudie) en het leerrendement dat met Blended Learning behaald wordt.

In het leerplatform zijn diverse leerinterventies ondergebracht, zoals video, presentaties, interactieve beelden en uiteraard het online leren, waaronder theorie en vragen hierover. Ook zijn er opdrachten in het leerplatform die voor een training beschikbaar worden gesteld. Afhankelijk van de training of wensen van de opdrachtgever is het zelfs mogelijk deelnemers eerst op een bepaald kennisniveau te hebben, alvorens een opdracht aan hen beschikbaar wordt gesteld.

Adaptief leersysteem

Ook bij Pink Academy is het leren zeker geen one-size-fits-all principe. Ieder individu ontwikkelt zich anders. Vandaag de dag passen steeds meer producten en services zich aan aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Behalve het leren! Iedereen is uniek en heeft iedereen zijn of haar eigen talent en manier van leren, echter worden trainingen hier (nog) niet op aangepast.

Met de tool binnen onze leeromgeving is er een adaptief leersysteem ontstaan wat zich aanpast aan de unieke algoritmes van een individu. De tool biedt leeractiviteiten gebaseerd op het kennisniveau en doelprofiel van het individu.

Door middel van e-mailnotificaties, waarbij het ritme en het aantal zelf in te stellen is door het individu of overeengekomen met de opdrachtgever, wordt men dagelijks getriggerd om kennis tot zich te nemen. Dit gedeelte van het leerplatform bestaat voornamelijk uit leren en herhalen. Net zo lang tot de kennis beklijfd.

E-learning solutions

Anytime, anywhere and anyplace wordt steeds belangrijker. Leren doe je doorgaans overal en leermiddelen dienen dan ook altijd en overal toegankelijk te zijn. Pink Academy biedt voor bijna alle trainingen een e-learning aan.

Tevens heeft Pink Academy een eigen e-learning platform. Met dit platform is het tevens mogelijk om e-learning of Blended Learning trajecten voor organisaties te ontwikkelen in eigen look & feel van de organisatie.

Virtual Classroom

Een virtual classroom is een live sessie met een trainer waarbij alle deelnemers op hun eigen locatie via hun (eigen) (mobile) device toegang hebben tot de training.

Pink Elephant is een organisatie met wereldwijd meerdere vestigingen. Wij organiseren diverse trainingen door middel van Virtual Classrooms.

Workshops

Workshops zijn interactieve, praktijkgerichte sessies om specifieke onderwerpen uit te lichten en behandelen. Pink Academy faciliteert workshops die bedrijven helpen bij het vertalen van theorie naar praktijk. De workshops zijn interactief en deelnemers gaan direct aan de slag met praktijkcases en discussies. Bij incompany workshops stemmen we samen met de opdrachtgever de inhoud van de workshop af.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail
  • Nieuwsbrief
  • Het Service Automation Framework is een nieuw framework voor het ontwerpen en uitrollen van geautomatiseerde services en dienstverlening. Pink Elephant is de eerste opleider die de Service Automation Framework training
  • Referenties
Scroll