Verbeter de kwaliteit van uw IT dienstverlening

Krijg inzicht in de kwaliteit van de ITSM processen, probleemgebieden
en concrete aanbevelingen voor verbeteringen in uw organisatie!

► informatie aanvragen

PinkBASELINE™

PinkBASELINE

Hoewel uitgebreide en diepe evaluaties een belangrijke rol spelen in transformatieprojecten zijn er tijden wanneer een lichtere aanpak ook passend is om voor een bredere reeks van processen een ‘baseline’ vast te stellen. PinkBASELINE™ is bij uitstek geschikt om snel een nauwkeurige meting te doen van het huidige niveau van de geïmplementeerde processen ten opzichte van de gedefinieerde processen in ITIL.

Het PinkBASELINE™ assessment bestaat o.a. uit een workshop waarin de ITIL proces beoordeling wordt uitgevoerd. Het hoofddoel van het assessment is om de processen te beoordelen tegen een aantal mogelijke criteria en kritische succesfactoren die zorgen dat de proces-doelstellingen op een consistente en gunstige wijze worden bereikt.

Assessment Workshops

Om het assessment vorm te geven starten we met een inventarisatie van de processen die de organisatie wil beoordelen. Voor elke proces wordt er een één uur durende workshop gehouden om het process en de inrichting daarvan te bespreken. Aangezien het PinkBASELINE™ assessment een ‘lichtere’ variant is van de PinkSCAN™ zullen er een aantal vragen uit deze vragenlijsten gebruikt worden als raamwerk om de processen te verbinden aan ITIL.
Wij adviseren maximaal drie workshops op een dag te houden en bij elke workshop kunnen er maximaal vier deelnemers deelnemen.

Analyse, opstellen en opleveren van het rapport

De uitkomsten van het assessment zullen gedocumenteerd worden in een rapport van 1-2 pagina’s met daarin de observaties beschreven. Voor elke behandeld proces worden er 3-5 aanbevelingen gedaan om de ‘gap’ tussen het huidige en gewenste niveau te overbruggen.

Validatie & Prioritering workshop

Tijdens deze workshop worden de aanbevelingen die uit het assessment zijn gekomen gevalideerd en geprioriteerd. De uitkomst van deze workshop is een invenstarisatie van de ‘quick win-activiteiten’. De activiteiten geven op zeer korte termijn een merkbare en duurzame verdienste voor IT en de business.

Doorlooptijd PinkBASELINE™

De doorlooptijd van het assessment bedraagt gemiddeld twee weken. Dit is wel geheel afhankelijk van de beschikbaarheid van de respondenten. De totale tijdsinvestering van Pink Elephant is ca. 5 werkdagen.

Adviesgesprek consultancy

Benieuwd wat nu het beste bij u en uw organisatie past? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op met u. Iedere training kunnen wij op maat ontwikkelen en bij u op locatie verzorgen voor meerdere medewerkers, teams en/of de hele organisatie.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail
  • Nieuwsbrief
  • ‘Cybersecurity regained: preparing to face cyber attacks’ is the name of a recent EY Cybersecurity survey. 41 Cybersecurity consultants got together at to take part in the Oceans 99 business
  • Referenties
Scroll

Heb jij ook een prettige trainingservaring opgedaan bij Pink Elephant en wil je deze delen?