CloudSchool Trainingen

Deze maand introduceren wij de CloudSchool trainingen in Trainingen in Nederland. CloudSchool is een volledig modulair opgebouwd programma op wat (in onze ogen) nieuwe rollen in IT gaan worden. Daarnaast is het programma volledig vendor-onafhankelijk en worden de examens decentraal afgenomen door Prometric. Certificaten zijn dus wereldwijd geldig. Hieronder een korte beschrijving over de 5 certificeringen die te behalen zijn:

1. Certified Cloud Technology Professional

De training “Certified Cloud Technology Professional” is een nieuwe training die op de technische aspecten van Cloud Computing ingaat. Deze training gaat daarom diepgaand in op de concepten, middelen implementatie strategieën over Cloud Computing. Hierbij komen de meeste gangbare gebruikersmodellen aan de orde, zoals Software-as-a-Service (Saas), Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

2. Certified Cloud Architect

De training “Certified Cloud Architect” gaat in op architectuurvraagstukken voor Cloud omgevingen. De training gaat diepgaand in op de onderliggende technische structuren die ten grondslag liggen aan cloud oplossingen. Daarnaast komen uiteraard ontwerpenvraagstukken naar voren, in samenhang met bijbehorende voor- en nadelen.

3. Certified Cloud Security Specialist

Een van de meest gehoorde bezwaren tegen Cloud Computing is het vraagstuk van de veiligheid. De training “Certified Cloud Security Specialist” behandelt alle technische en culturele risico’s en bedreigingen van cloud platforms. Vervolgens wordt behandelt hoe deze risico’s gecontroleerd en gemitigeerd kunnen worden, en welke beheersmaatregelen er voor deze bedreigingen er bestaan.

4. Certified Cloud Storage Specialist

Een “Certified Cloud Storage Specialist” heeft vergaande kennis over de technische mechanismen, devices en storage oplossingen om een cloud platform te kunnen onderhouden en in beheer te nemen. De training is vendor-onafhankelijk, maar geeft een overkoepelende weergave over de bestaande storage oplossingen.

5. Certified Cloud Governance Specialist

Met Cloud komen nieuwe governance vraagstukken naar voren. De “Certified Cloud Governance Specilist” trainingn gaat diepgaan in op de processen en controle mechanieken om aan bestaande wet- en regelgeving te (blijven) voldoen met de ingebruikname van Cloud omgevingen.

Meer informatie is via deze link te verkrijgen.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail