Wat weten we eigenlijk over Cloud?

We hebben het allemaal over Cloud. Je kan als geen IT blad openslaan of je komt Cloud advertenties tegen, en ieder congres waar ik het afgelopen jaar geweest ben staat (u raadt het al) in het thema van Cloud. Maar wat is het eigenlijk en, nog belangrijker, wat heeft het allemaal voor gevolgen?

Gek genoeg hebben we het allemaal over Cloud, maar weten we eigenlijk niet echt waar we het over hebben. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen voor technologie, architectuur, security en governance? Zodra ik een beetje moeilijke vragen begin te stellen, haakt iedereen af. Het is een beetje de cloud en de klepel.

Nu zit ik toevallig in de opleidingen business en dacht, daar is vast wel een training over te vinden. Even googelen… maar niets. Behalve een bedrijf in Amerika dat al een compleet cloud programma bleek te hebben, compleet met examens en al. Maar om nou iedere keer de oceaan over te vliegen.

Dus misschien een goed idee om te kijken of we die trainingen ook in Nederland kunnen gaan doen? Een paar maanden onderhandelen met de Amerikanen (ze zijn nogal van de kleine lettertjes), maar het is gelukt. Ik ben best een beetje trots om te melden dat wij 12 april als eerste partij in Nederland een volledig gecertificeerd Cloud programma lanceren.

Eerst weten waar je het over hebt, dan pas gaan roepen over Cloud.

Deel via:
LinkedInTwitterFacebookGoogle+WhatsAppEmail